Rik Vandenberghe aangesteld als nieuwe toekomstige Febelfin voorzitter

24 oktober 2014

De Raden van Bestuur van Febelfin en de Belgische Vereniging van Banken en Beursvennootschappen (BVB) hebben vandaag tijdens hun maandelijkse bestuursvergadering Rik Vandenberghe naar voren geschoven en benoemd als nieuwe Febelfin voorzitter per 1 januari 2015. 

Rik Vandenberghe volgt Filip Dierckx op die gedurende drie jaar de koers van Febelfin heeft uitgezet. Febelfin betuigt haar oprechte dank aan Filip Dierckx voor zijn inspirerende en verbindende rol als voorzitter en voor zijn aangehouden inspanningen aan het hoofd van de Federatie.

Rik Vandenberghe zal de functie van voorzitter opnemen vanaf 1 januari 2015. Zijn mandaat duurt 3 jaar en zal lopen tot en met 31 december 2017.

Ervaring

Rik Vandenberghe kan een jarenlange ervaring voorleggen binnen de banksector, eerst bij de BBL, daarna bij ING. In de loop van 2013 werd hij CEO van ING België. Hij is er verantwoordelijk voor Corporate communication & relations, Corporate audit services, Human resources, Financial markets en Transformation office. Hij zetelt ook reeds geruime tijd in de Raden van Bestuur van Febelfin en de BVB.

De Raden van Bestuur van Febelfin en de BVB betuigen het volste vertrouwen in hun nieuwe voorzitter en wensen hem veel succes bij de uitoefening van zijn nieuwe functie.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u onze woordvoerders Isabelle Marchand, Thomas Van Rompuy en Rodolphe de Pierpont contacteren via het centrale Febelfin persnummer: 02 507 68 31.

Meer over: