PSD2 en de financiële sector

15 juni 2017

 

De inwerkingtreding van PSD2 in 2018, zal ongetwijfeld een revolutie in het Europees landschap van betalingen veroorzaken. De markt opent zich tot nieuwe spelers: de payment service providers (PSP’s) en de accountinformatie dienstverleners. Voor oktober 2018 zullen de banken een platform moeten voorzien die derde partijen de toegang garanderen tot hun bankrekeningen. Tegelijkertijd moeten ze de risico’s omtrent fraude en de conformiteit aan de GDPR-wetgeving, de bescherming van persoonlijke gegevens, garanderen.

Hoe gaat u de operationele uitdaging aan om de toegang tot bankrekeningen te verzekeren aan derde partijen? Wat zijn de risico’s op gebied van fraude? Welke plaats moet u toekennen aan innovatie in het proces om conform te zijn met de wetgeving? Hoe GDPR en PSD2 met elkaar in overeenstemming brengen? Hoe moet u zich positioneren tegenover FinTechs? Hoe een beter inzicht krijgen in de problematiek inzake Instant Payment?

Antwoorden op deze vragen en nog meer krijgt u van experten uit de traditionele financiële sector, maar ook van de FinTechs. Zij zullen tijdens de conferentie hun ervaring, kennis en zicht in het Europees landschap van betalingen post PSD2 met u delen.

Praktische informatie

Datum

Donderdag 15 juni

Locatie

Thon Bristol Stephanie, Louisalaan 91-93
1050 Elsene

Programma

U kan het programma hier bekijken.

Inschrijven

Via deze link kan u zich inschrijven. Febelfin leden krijgen 10% korting.