Nationale Bank van België brengt veiligere en sterkere biljetten van 100 en 200 euro uit

28 mei 2019 - 3 min leestijd

Vandaag komen de nieuwe eurobiljetten van 100 en 200 euro in omloop. Ze zijn minder gemakkelijk na te maken en beter bestand tegen hitte, koude, water, vuil, … Dat zorgt ervoor dat ze minder snel slijten en een pak duurzamer zijn. Dat is een goede zaak voor iedereen. Toch betekent dit niet dat de nieuwe eurobiljetten de meest veilige en duurzame manier zijn om te betalen.

 

Die plaats is weggelegd voor de digitale betaling: dus met de kaart of de smartphone. Een digitale betaling is snel, veilig, gemakkelijk, altijd beschikbaar, hygiënisch, goed voor de planeet, en voor de handelaar vaak goedkoper en zeker handiger.

Het biljet van 100 en 200 wordt veiliger en sterker

 

De biljetten van 100 en 200 euro zijn beter bestand tegen enkele extreme omstandigheden zoals vuil, water, hitte, koude, … De briefjes zijn ook wat kleiner geworden. Hierdoor zijn ze minder slijtagegevoelig waardoor ze langer meegaan.

De nieuwe eurobiljetten van 100 en 200 euro kregen verschillende veiligheidskenmerken mee. Voor fraudeurs wordt het een pak moeilijker om de briefjes na te maken. En voor consumenten wordt het makkelijker om een vals biljet van een echt te onderscheiden. Zowel door te voelen, te kijken als door het biljet te kantelen kunnen ze valse biljetten herkennen

De biljetten van 100 en 200 euro zijn de laatste in de rij van eurobiljetten die vernieuwd worden. Eerder gingen hen het biljet van 5,10, 20 en 50 euro voor. De biljetten die vandaag al in omloop zijn, blijven een geldig betaalmiddel.

Digitale betalingen steken iedereen naar de kroon

 

Hoewel de nieuwe biljetten een stuk veiliger en duurzaam zijn, is er een betaalmiddel dat het op dat vlak nog beter doet. En dat is de digitale betaling: dus met de smartphone of de kaart.

Een digitale betaling heeft dan ook alle voordelen aan zijn kant: het is snel, veilig, gemakkelijk, altijd beschikbaar, hygiënisch en goed voor de planeet.