2 min leestijd
  • Om de verspreiding van het coronavirus maximaal tegen te gaan wordt aangeraden zo veel mogelijk digitaal te bankieren en te betalen.
  • Niet iedereen is mee met de digitale (en bij uitbreiding financieel digitale) trein.
  • Febelfin stelt een aantal filmpjes ter beschikking die eenvoudig uitleggen hoe digitaal betalen werkt.

Betalen met de kaart

Contactloos betalen met de kaart (met nieuwe limieten vanaf 14 april 2020)

Betalen met QR-code

Digitaal is vandaag belangrijker dan ooit. De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken nopen ons met z’n allen om verplaatsingen te vermijden en ons dagelijks leven zo veel mogelijk digitaal en op afstand te regelen. Ook voor bankzaken en betalingen is dat het geval.

De financiële sector is er zich echter van bewust dat niet iedereen even digitaal vaardig is. Het is dus belangrijk - zeker in volle coronatijden - om deze mensen te helpen hun betalingen digitaal te regelen. Febelfin heeft alvast een aantal filmpjes gemaakt die eenvoudig tonen hoe je digitaal kunt betalen.

Digitaal betalen in de winkel: hoe doe je dat?

Momenteel zijn de meeste handelszaken dicht maar winkels die essentiële levensmiddelen (supermarkten, bakkers, slagers, apothekers, …) verkopen, blijven geopend. En digitaal is er de meest aangewezen manier om aankopen af te rekenen. Het is namelijk het meest veilig en hygiënisch.

Digitaal betalen kan op verschillende manieren:

  • door te betalen met de kaart
  • door contactloos te betalen met de kaart
  • door te betalen met een QR-code
  • door contactloos te betalen met de smartphone

De meeste digitale betalingen gebeuren in ons land volgens de eerste drie manieren. Febelfin heeft daarvoor drie filmpjes uitgewerkt die heel eenvoudig tonen hoe elke betaalmethode in zijn werk gaat.

Alle persberichten