2 min leestijd

Particulieren en bedrijven die voor hun hypothecair of ondernemingskrediet betalingsuitstel hebben gevraagd en gekregen tot uiterlijk 31 oktober 2020, kunnen bijkomend uitstel krijgen tot eind dit jaar. Voorwaarde is wel dat zij op het moment dat ze verlenging aanvragen nog steeds aan alle voorwaarden voldoen. Zo moeten ze bv. ook nu aantonen dat ze financieel lijden onder de gevolgen van de coronacrisis.

De coronacrisis heeft verregaande financiële gevolgen voor heel wat burgers en bedrijven (en organisaties). Om hen wat meer ademruimte te geven om deze uiterst moeilijke periode door te komen, wordt de mogelijkheid om betalingsuitstel van krediet te bekomen verlengd tot eind dit jaar.

Initieel was het mogelijk om betalingsuitstel te bekomen voor maximaal zes maanden en tot uiterlijk 31 oktober 2020. Deze periode wordt nu verlengd tot 31 december 2020. Ook particulieren en bedrijven die nu nog betalingsuitstel moeten aanvragen, kunnen van het verlengde uitstel genieten. Particulieren en bedrijven/organisaties moeten in dit geval hun aanvraag dan wel goedgekeurd zien voor 30 september 2020.

Voor initiële uitstellen die lopen tot uiterlijk 30 september 2020 kan de aanvraag tot verlenging ten vroegste 30 dagen en ten laatste 10 dagen voor de eindvervaldag van het initiële uitstel gebeuren. Voor initiële uitstellen die lopen tot 31 oktober 2020, kan de aanvraag voor verlenging ingediend worden tussen 1 september 2020 en 20 september 2020. Sommige banken hanteren ruimere termijnen voor het indienen van de aanvraag, maar de uiterste datum van indiening kan nooit later zijn dan 20 september 2020.

Alle informatie over het betalingsuitstel en de mogelijkheid tot verlenging is hier terug te vinden:

Alle persberichten