2 min leestijd
We zijn er ons van bewust dat we vandaag in een transitieperiode zitten naar die meer digitale maatschappij. In de nabije toekomst kunnen geldautomaten niet zomaar uit het straatbeeld verdwijnen. Febelfin nodigt de politiek uit om samen een structurele oplossing te zoeken en niet voor onveilige maatregelen te kiezen.
Karel Van Eetvelt
CEO van Febelfin

Febelfin roept op om samen met politiek goede oplossing te zoeken

Febelfin reageert terughoudend op het voorstel van N-VA-kamerlid Ingels om bankautomaten in supermarkten te plaatsen. Volgens Febelfin is dit geen veilige, noch klantvriendelijke en dus zeker niet de slimste oplossing om een antwoord te geven op de cashbehoefte van consumenten.

Het idee om bankautomaten in supermarkten te plaatsen is stilgelegd om veiligheidsredenen. Zowel het vullen van geldautomaten als de aanwezigheid van veel cash in een winkel verhoogt de onveiligheid en de kans op overvallen. De recente golf van aanslagen op bankautomaten toont aan dat dit een verstandige beslissing was.

Digitaal betalen: eenvoudig, veilig én snel

Volgens Febelfin moeten consumenten in eerste instantie geholpen worden om hen digitaal te laten betalen. De voorbije maanden werden daar al verschillende initiatieven voor opgezet, samen met de handelaarsorganisaties.

Die initiatieven moeten ertoe leiden dat handelaars hun klanten altijd een digitale betaalmogelijkheid aanbieden. Tegelijkertijd moeten consumenten die nog niet digitaal betalen, geholpen worden om die stap te zetten.

Febelfin streeft daarbij naar zo inclusief mogelijke oplossingen om zoveel mogelijk mensen op de digitale kar te krijgen. Digitaal betalen is dan ook eenvoudig, veilig en snel.

Alle persberichten