Febelfin, die naam heb je waarschijnlijk al eens voorbij zien komen op TV of op de radio. Maar wie zijn we juist en wat doen we?

Duik meteen in ons jaarverslag van 2022

Lees meer

Wij vertegenwoordigen de financiële sector

We zijn de gesprekspartner en spreekbuis bij beleidsmakers, toezichthouders, beroepsfederaties en belangenverenigingen.

Zo vertegenwoordigen we ongeveer 245 financiële instellingen. We zijn goed voor zowat 54.200 rechtstreekse jobs. Daarbij zetten we ons in voor een sociaal en transparant bankwezen. 

people

En we zijn er voor jou!

We zijn er voor iedereen en willen het dagelijks leven aangenamer maken, met oog voor klimaat, technologie en samenleving. We willen er zijn voor jou:

  • Van duurzame beleggingen, pensioensparen tot onmiddellijk en continu mobiel betalen.
  • Van sociale kredieten en een basisbankdienst voor asielzoekers tot financiële bijscholing voor particulieren en ondernemers.
  • Van diversiteit in het bankpersoneel en een sterk integriteitsbeleid bij de banken tot nieuwe loopbaankansen voor financiële medewerkers in andere sectoren.

Onze taak daarbij? We willen jou gidsen door het complexe landschap van geld, van sparen en beleggen, van lenen en terugbetalen, van veilig afrekenen aan de kassa of online. 

Door neutrale en heldere informatie aan te bieden, willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen bewust kunnen omgaan met hun financiën.
Karel Baert
CEO Febelfin

Wat betekent dit alles in de praktijk?

Hoe onze leden de theorie omzetten in de praktijk lees je in het document “Een goede bankrelatie”. Een leidraad voor zowel je bank als jezelf!

HOE ENGAGEERT FEBELFIN ZICH VOOR DUURZAAMHEID?

Lees er alles over in ons duurzaamheidsrapport