• nr. 10 - december 2016

  Eind 2013 keurde de regering een nieuwe bankenwet goed: zonder twijfel een historische mijlpaal voor het Belgische financiële landschap. Drie jaar na datum is het tijd voor een eerste evaluatie. We schuiven aan tafel voor een boeiend gesprek over de bankenwet, het doel van regelgeving en Brussel als financieel centrum. Discussiëren mee: Annemie Rombouts (Ondervoorzitter FSMA), Jo Swyngedouw (Head of Prudential Policy and Financial Stability Division NBB), Saskia Mermans (Voorzitter Instituut voor bedrijfsjuristen & General Counsel KBC), Jean Cattaruzza (Voorzitter Legal Committee Febelfin & Head Legal Department ING Belgium) en Tom Boedts (General Counsel & Director Legal and Risk Related Affairs Febelfin). 

 • nr. 10 - december 2016

  Het voorbije jaar is het Europese project zwaar onder druk komen te staan. Denken we maar aan de beperkte economische groei, de migratiecrisis én een politieke crisis die haar hoogtepunt bereikte met de Brexit. Toch wil dit niet zeggen dat een halt werd geroepen aan het regelgevende kader.

 • nr. 10 - december 2016

  Eind oktober mocht Febelfin Academy 10 kaarsjes uitblazen. Het opleidingsinstituut van de financiële sector zet ook anno 2016 resoluut in op haar slagzin “Learning: key for evolution”!

 • nr. 10 - december 2016

  Van deze digitale nieuwsbrief bestaat ook een PDF-versie.

 • nr. 09 - oktober 2016

  In het huidige tijdperk staat cybercriminaliteit in bijna elke organisatie hoog op de agenda. In de financiële sector is dat niet anders. 360° toonde zich van haar nieuwsgierigste kant en vuurde een resem vragen af op drie experts: Miguel de Bruycker (Centrum voor Cybersecurity België), Walter Coenraets (Federal Computer Crime Unit) en Jan De Blauwe (Febelfin werkgroep Secursys). Is cyberbeveiliging een positief verhaal in België? Wat kan beter? Hoe kunnen we verantwoord omgaan met nieuwe technologieën zoals de blockchain? 

 • nr. 09 - oktober 2016

  Hoewel er de jongste jaren mooie successen zijn geboekt in de strijd tegen cybercriminaliteit wil dit niet zeggen dat ons werk erop zit. Fraudeurs blijven op zoek naar kwetsbaarheden in de beveiliging van financiële instellingen en exploiteren die tot ze opnieuw “gedicht” zijn. Om de fraudeurs te slim af te zijn, is samenwerking tussen de verschillende instanties cruciaal, vandaag én morgen. 

 • nr. 09 - oktober 2016

  61% van de Belgische bevolking spendeer gemiddeld 3 uur of meer online.

 • nr. 09 - oktober 2016

  Van deze digitale nieuwsbrief bestaat ook een PDF-versie.

 • nr. 08 - juni 2016

  “In de Angelsaksische wereld is een mislukking iets wat een ondernemer met plezier op zijn cv zet. Bij ons wordt een faillissement doodgezwegen.” Hoe komt het dat mislukken als ondernemer in België nog altijd een stigma is? En welke rol spelen de banken anno 2016 in KMO-land België? 360° vroeg het aan Brigitte Malou (Grotten van Han), Karel Van Eetvelt (UNIZO), Jean-Pierre Di Bartoloméo (Sowalfin) en Dirk Wouters (Bank J. Van Breda & C°). 

 • nr. 08 - juni 2016

  Na het uitbreken van de financiële crisis werd de rol van de banken als financiers van de Belgische economie in vraag gesteld. Waren ze nog in staat én bereid om ondernemingen financieel te ondersteunen? Anno 2016 ligt de situatie helemaal anders. Maar sommige regelgeving dreigt voor donkere wolken te zorgen.

Pagina's