Filip Dierckx volgt Stefaan Decraene op als voorzitter van Febelfin

07/09/2011

 

Filip Dierckx volgt Stefaan Decraene op als voorzitter van Febelfin

Op 5 september 2011 nam Stefaan Decraene ontslag als voorzitter van het Directiecomité van Dexia Bank België en als lid van het Directiecomité van Dexia N.V. Tegelijk legde hij ook zijn functie neer als voorzitter van de Belgische Federatie van de financiële sector (Febelfin) en van de Belgische Vereniging van Banken en Beursvennootschappen (BVB).

Febelfin betuigt haar oprechte dank aan Stefaan Decraene voor zijn inspirerende en verbindende rol als voorzitter en voor zijn bijzonder talrijke initiatieven aan het hoofd van de Federatie de jongste jaren. Hij is erin geslaagd om die taak te vervullen in economische en financiële omstandigheden die erg moeilijk zijn voor onze sector, die niettemin een vooraanstaande rol in de Belgische en Europese economie blijft vervullen.

De Raden van Bestuur van Febelfin en van de BVB hebben Filip Dierckx aangewezen als opvolger en dus ook als voorzitter van Febelfin en van de BVB. Hij zal zijn functie onmiddellijk opnemen en zijn mandaat duurt tot en met 31 december 2014.

Filip Dierckx behaalde een diploma in de rechtsgeleerdheid aan de Harvard Law School, een Master-diploma in de rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Antwerpen en een Bachelor-diploma Economie aan de KUL. Hij begon zijn loopbaan als international legal counsel bij de Generale Bank in 1983. In 2008 werd hij benoemd tot voorzitter van Fortis Bank. Momenteel bekleedt Filip Dierckx de functie van ondervoorzitter van het Directiecomité van BNP Paribas Fortis en hij beschikt dus over alle troeven om de uitdagingen op te nemen waarmee hij in zijn nieuwe functie bij Febelfin zal worden geconfronteerd.

De Raden van Bestuur van Febelfin en van de BVB betuigen het volste vertrouwen in hun nieuwe voorzitter en wensen hem veel succes bij de uitoefening van zijn nieuwe functie.

Meer over: