4 min leestijd
Politiek café

De financiële sector staat voor uitdagingen van ongezien formaat. De maatschappij en technologie evolueren sneller dan ooit en onze sector moet volgen. De behoeften van onze klanten veranderen en dus ook hun verwachtingen.

We moeten nieuwe technologie omarmen met respect voor al onze medewerkers. We moeten een onberispelijke klantvriendelijkheid verzekeren en heel wat maatschappelijke uitdagingen helpen oplossen. En dat in een economisch en politiek klimaat dat bijzonder onzeker is.

Daarom wil Febelfin een pact sluiten met de overheid. Een pact voor een zo concurrentieel, veilig en werkbaar mogelijk kader. Een pact dat de financiële sector helpt om zijn maatschappelijke en economische rol maximaal te vervullen en zorg te dragen voor zijn belangrijk menselijk kapitaal. Met veel ambitie!

  • Ambitie om ervoor te zorgen dat de Belgen meer dan ooit kunnen rekenen op innovatieve en veilige financiële diensten.
  • Ambitie om de Belgen een duurzamere en gezondere economie te bieden.
  • Ambitie om ervoor te zorgen dat de Belgen kunnen vertrouwen op een financiële sector die zich meer dan ooit kan toeleggen op zijn maatschappelijke rol.

Deze drie ambities vormen de rode draad in ons politiek memorandum voor de komende verkiezingen. Samen met de overheid willen wij ervoor zorgen dat onze sector de volgende vijf jaar die ambities kan waarmaken, met oog voor de vele uitdagingen waar onze samenleving voor staat.