3 min leestijd

Vandaag komen er nieuwe eurobiljetten van 100 en 200 euro in omloop. Op het eerste gezicht verschillen ze niet zoveel van de huidige exemplaren. En toch: ze zijn minder gemakkelijk na te maken en beter bestand tegen hitte, koude, vuil, …

Wil je het nog veiliger en duurzamer? Dan kies je voor een digitale betaling: snel, veilig, gemakkelijk, altijd beschikbaar, hygiënisch en goed voor de planeet.

Het biljet van 100 en 200 wordt veiliger en sterker

OK, we geven het toe. De kans dat je portefeuille vol briefjes zit van 100 en 200 euro zit, lijkt eerder klein. Krijg je vanaf vandaag toch zo’n briefje in handen, dan kan het wel eens een vers gedrukt exemplaar zijn. En dan past het meteen ook beter in je portefeuille. Zowel het briefje van 100 als dat van 200 zijn een beetje kleiner geworden.

De nieuwe biljetten overleven de hachelijkste avonturen zonder al te veel “kleerscheuren”. Ze slijten minder snel en zijn beter bestand tegen vuil, water, hitte, koude, … Met andere woorden: een keertje meedraaien in de wasmachine betekent niet meteen het einde van jouw bankbiljet.

Tot slot proberen de briefjes fraudeurs te snel af te zijn: ze zijn steeds minder gemakkelijk na te maken. Let je een beetje op, dan kun je in 1-2-3 een vals biljet ontmaskeren.

De biljetten van 100 en 200 euro zijn de laatste in de rij van eurobiljetten die een supermanpakje krijgen. Eerder gingen de biljetten van 5,10, 20 en 50 euro hen voor. Niet onbelangrijk: de biljetten die vandaag al in omloop zijn, blijven een geldig betaalmiddel.

Digitale betalingen steken iedereen naar de kroon

Het mag gezegd: het is een goede zaak dat de nieuwe biljetten een stuk veiliger en duurzaam zijn. Maar zijn ze daarmee ook de meest veilige en duurzame manier om je aankopen betalen? Nee. Dan kies je beter voor een digitale betaling: dus met de smartphone of met de kaart.

Een digitale betaling heeft dan ook alle voordelen aan zijn kant: het is snel, veilig, gemakkelijk, altijd beschikbaar, hygiënisch en goed voor de planeet.

Tip om duurzaam te winkelen: Misschien ga je in de winkel al vaak voor lokale producten of neem je altijd je eigen tas mee om plastic zakjes te vermijden.

Kies dan aan de kassa ook voor de duurzaamste oplossing en haal je kaart of smartphone boven.

go to top