2 min leestijd

Mannen en vrouwen bekijken de wereld vanuit een ander perspectief. Jongere en oudere werknemers hebben vaak een andere visie op de zaken. Dat is ook zo voor wie opgroeit in een andere cultuur. Plaats al die verschillende perspectieven samen en je krijgt niet alleen betere inzichten maar ook betere beslissingen. 

analysis
Een team dat bestaat uit mannen en vrouwen van diverse leeftijden en culturen zal in 87% van de tijd betere beslissingen nemen dan een homogeen team.
Women in Finance

Het belang van genderdiversiteit

Hoewel 51% van de werknemers binnen de banken een vrouw is, groeien zij moeilijker door naar een leidinggevende positie: slechts 25% van dergelijke functies wordt door een vrouw bekleed. In de raden van bestuur loopt dit aantal verder terug naar 1 op 5.

betere beslissingen diversiteit
Bron: Forbes

Nochtans zorgen meer vrouwen rond de tafel voor betere beslissingen. Dat komt omdat zij de wereld op een andere manier bekijken dan mannen. Dat verschil in perspectief leidt tot betere inzichten. Homogene teams maken in 58% van de gevallen goede beslissingen. Voeg vrouwen toe en datzelfde team zal in 73% van de gevallen een betere beslissing nemen.

Het belang van diversiteit in het algemeen

Ok, meer vrouwen in het team zorgen voor betere beslissingen. Maar is dat ook zo voor meer diversiteit in leeftijd of cultuur. Het antwoord is ja!

Een diverse aanpak leidt tot meer performantie. Een team dat bestaat uit mannen en vrouwen van diverse leeftijden en culturen zal in 87% van de tijd betere beslissingen nemen dan een homogeen team.

Nog meer redenen nodig?

Check dan deze presentatie!
go to top