2 min leestijd

Als vertegenwoordiger en spreekbuis van de financiële sector ontwikkelt Febelfin samen met de banken een sociaal en transparant bankwezen. Onze vernieuwingen gaan van duurzame beleggingen en diversiteit in het bankpersoneel tot onmiddellijk en continu mobiel betalen. 

Wij zijn op zoek naar een adviseur bankentoezicht. Als adviseur leid je een aantal interbancaire comités en werkgroepen rond het bankentoezicht. Je informeert onze leden over wijzigingen in regelgeving op nationaal en Europees niveau. 

Zo kan jouw werkdag er uitzien … 

Je start je dag met het voorzitten van het Prudential Affairs comité. De vertegenwoordigers van de leden kijken uit naar jouw analyse en samenvatting van wat de voorbije weken is geëvolueerd op regelgevend vlak. Waar nodig, probeer je een debat te stimuleren. Na afloop van de meeting mailen enkele leden je nog een aantal bijkomende vragen. Je duikt hiervoor nog wat dieper in de materie en bezorgt hen een antwoord. Net voor de lunch spit je enkele dossiers uit ter voorbereiding van een vergadering bij de Europese Banken Federatie.  

Collega Anne-Mie heeft je uitgenodigd om in de namiddag deel te nemen aan het Corporate Banking comité om een toelichting te geven rond de wijziging in regels rond kapitaalvereisten voor kredietverleners. Na afloop screen je een ontwerp van verordening van het Europees parlement. Je eindigt je dag met een korte meeting bij de Nationale Bank. Je vertelt bondig het standpunt van onze leden en duidt de impact van bepaalde regelgeving die op dit moment in de maak is. Na afloop vertrek je met een glimlach naar huis. 

Wie ben jij? 

 • Je hebt een master diploma rechten of gelijkaardig en weet dit aan te vullen met een gezonde economische interesse (of vice versa).
 • Je hebt reeds enkele jaren ervaring met accounting, het prudentieel toezicht en risicobeheer in de financiële sector of bereid die ervaring op te doen.
 • Je bent analytisch en weet snel welke informatie relevant is voor onze leden.
 • Je hebt zin voor initiatief en kan zelfstandig werken.
 • Je bent een generalist die in staat is om het bredere plaatje te zien en prioriteiten kan bepalen.

Wat bieden we je aan? 

 • Een competitief loon.
 • Contract van onbepaalde duur.
 • Familiale en goede werksfeer. Met vers fruit, after works, inspiratiesessies, teambuildings en een werkplek waar het aangenaam vertoeven is.
 • Uitgebreide extralegale voordelen zoals: groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, flex income plan, maaltijdcheques, GSM met abonnement, laptop, … 
 • Uitgebreide mogelijkheden om opleiding te volgen.
 • Mogelijkheid om je job zelf richting te geven.

Hoe ga je verder? 

Hebben we je overtuigd? Dan is het nu aan jou. Aarzel dan niet om te solliciteren, wat je geslacht, afkomst, leeftijd of parcours ook is. Stuur voor 6 november 2022 je motivatiebrief en cv naar Wien.De.Geyter@febelfin.be.

go to top