3 min leestijd
atm_card_stop_nl

Vanaf vandaag kan je gebruikmaken van de diensten van Card Stop door te bellen naar hun nieuwe nummer: 078 170 170. Noteer het of sla het op, zodat je het altijd bij de hand hebt. Want op een dag kan het je misschien goed van pas komen.

Een volledig nieuw nummer is een grote stap en dus is er een overgangsperiode voorzien. Het oude nummer 070 344 344 zal de komende jaren nog in gebruik blijven om de transitie naar het nieuwe nummer vlot te laten verlopen. 

Geen bijkomende kost

De diensten van Card Stop laten toe om in geval van diefstal, verlies of fraude jouw betaalkaarten telefonisch te laten blokkeren.

Het bestaande nummer 070 344 344 is betalend en kost 30 cent per minuut. Het nieuw nummer 078 170 170 is een regulier nummer, zonder bijkomende kost. Van die bijkomende kost wou de banksector graag af, en dit was niet mogelijk met het 070-nummer, met een 078 nummer wordt dit nu wel mogelijk gemaakt.

Het nieuwe nummer zal eveneens 24/7 bereikbaar zijn, in het Nederlands, Frans en Engels, en laat toe om verschillende betaalinstrumenten (debet- en kredietkaarten, lunchpasses, tankkaarten, etc.) uitgegeven door Belgische betaal-, krediet- en financiële instellingen te blokkeren. Ook aan de bereikbaarheid van het nummer verandert er niets: het nummer blijft gemakkelijk te bereiken vanuit het buitenland (+32 78 170 170).  

Brede campagne

De bekendmaking van het nieuwe nummer gebeurt via een ‘boodschap van algemeen nut’, met de expliciete steun van de FOD Economie.  Verschillende radiospots zullen het nieuwe nummer aankondigen, met de baseline ‘Ander nummer. Zelfde reflex’. Ook op sociale media zal deze boodschap te zien zijn.

Wanneer bel ik naar Card Stop?

Je neemt telefonisch contact op met de diensten van Card Stop bij diefstal, verlies of fraude van je debet- of kredietkaart. Card Stop blokkeert je betaalkaarten. 

Ook wanneer je je kaart nog in bezit hebt en je bepaalde verrichtingen op je rekeninguittreksels niet herkent of als je je persoonlijke pin- of responsecode hebt doorgegeven aan een oplichter, bel je naar Card Stop en naar je bank. Sinds vorige maand heeft de website van Card Stop een nieuwe pagina, waar alle contactinformatie per bank terug te vinden is.

go to top