1
2
3
 • 23 november 2015

  Vorige week kwamen de leiders van de G-20 samen in Antalya. Op 16 november 2015 nam de Europese Raad geactualiseerde regels aan voor elektronische betaaldiensten. Op dezelfde dag kwam de Europese Raad ook met regels over de transparantie van effectenfinancieringstransacties.

 • 16 november 2015

  Op 2 november 2015 gaf Danièle Nouy een toespraak over het éénjarig bestaan van het Gemeenschappelijk Toezichtsmechanisme. Tijdens een vergadering van de Europese Raad op 10 november 2015 werd dan weer gedebatteerd over een eengemaakte kapitaalmarkt, de bankenunie, het Europees resolutiemechanisme – overbruggingsfinanciering, het “Rapport van de vijf Voorzitters” en de klimaatverandering. Een dag later hield de Europese Commissie tot slot een oriëntatiedebat over de voltooiing van de bankenunie.

Bedrijven: opgepast voor malware

 • 13 november 2015

  Elke maand verschijnen er een pak studies over en binnen de financiële sector. Maar welke zijn echt interessant en mag u dus zeker niet missen? Febelfin lijst ze voor u op in de rubriek "In depth" . Deze maand werd de rubriek al aangevuld met 3 nieuwe studies, allen uit een ander domein. Neem dus zeker een kijkje!

 • 3 november 2015

  Vorige week heeft de Europese Commissie een eerste aantal concrete maatregelen gepubliceerd om het ambitieuze plan te implementeren voor de verdieping van de EMU (Europese Economische en Monetaire Unie). Op 27 oktober heeft de Europese Commissie daarnaast haar werkprogramma voor 2016 voorgesteld. Op dezelfde dag heeft het Speciale Comité voor Tax Rulings van het Europese Parlement tot slot bij een stemming in Straatsburg maatregelen aanbevolen om corporate taxes in de EU rechtvaardiger en transparanter te maken.