2 min de lecture

De deadline voor de jaarlijkse belastingaangifte komt er met rasse schreden aan. Dien je je aangifte op papier in, dan heb je tot 28 juni de tijd. Voor de online aangifte krijg je nog wat respijt tot 11 juli. Ga je voor de snelste en makkelijkste manier, dan hoef je niet te twijfelen: dien je aangifte digitaal in.

De voordelen van een digitale belastingaangifte

Kies je voor een digitale belastingaangifte dan heb je twee weken langer de tijd om naar Tax-on-web te surfen en je aangifte in te dienen. Mooi meegenomen, niet?

Maar een digitale aangifte heeft nog een groot voordeel: vaak zijn er al een groot aantal velden vooraf ingevuld. Welke zijn dat dan? Wel, bijvoorbeeld de gegevens over je salaris, hypothecaire leningen, levensverzekeringen of de terugbetaling van het woon-werkverkeer.

Gouden tip: kijk alles goed na

Digitaal je belastingaangifte indienen betekent dus vaak pure tijdswinst. Maar hoe handig vooraf ingevulde gegevens ook zijn, de eindverantwoordelijkheid voor een correcte aangifte ligt bij jou. Controleer dus grondig elk bedrag en pas aan waar nodig.

Nog sneller met itsme

Voor vele belastingplichtigen begint de belastingaangifte met een zoektocht naar hun tokenkaart of eID-reader. Maar het kan makkelijker: gebruik de app itsme®.

itsme® wordt al gebruikt voor internetbankieren bij verschillende banken. Je moet de app één keer activeren via je eID of je bankkaart. Daarna kan je je aanmelden bij Tax-on-web met één enkele code van 5 cijfers of met je vingerafdruk. Snel, makkelijk en veilig.

go to top