2 min read

Hoewel steeds meer Belgen investeren, durft een deel van de bevolking de sprong nog niet te wagen wegens een gebrek aan kennis. Deze tendens is nog sterker bij jongeren. Ze willen hun geld investeren maar zijn op zoek naar informatie om te beginnen. 

5 tips om meer te doen met je spaargeld

Om aan deze behoefte aan informatie te voldoen, zet BEAMA (Belgian Asset Managers Association), een deelvereniging van Febelfin, de brochure "Beleggen voor een betere toekomst", een initiatief van EFAMA (European Fund and Asset Management Association), in de kijker.

Het doel van deze brochure is om 5 tips mee te geven voor wanneer je begint met beleggen: breng je budget in evenwicht, begin zo snel mogelijk met beleggen, identificeer de risico's, spreid je beleggingen en wees niet bang om te beginnen.

Om zoveel mogelijk potentiële nieuwe beleggers te informeren, wordt de brochure ook gepromoot door video's van influencers op sociale media. In deze video's leggen Christopher Calice en Kamal Kharmach uit dat beleggen een optie is om je geld te laten groeien en illustreren ze de 5 tips om gemakkelijk te beginnen.

Wil je meer weten over beleggen? Lees dan zeker het interview met Marc Van de Gucht, algemeen directeur van BEAMA.

Clubbeleg biedt ook informatie voor beginnende beleggers

Deze video's en brochure zijn ook te vinden op de website van Club Beleg, een site voor financiële educatie die Febelfin in samenwerking met Assuralia heeft gelanceerd. Zo willen we burgers, en met name jongeren, op een toegankelijke manier informeren over de verschillende investeringsmogelijkheden. De site geeft de basisprincipes van investeren in video en ontkracht ook  een aantal mythes rond beleggen.

Klaar om in de beleggingswereld te duiken? 

NAAR DE BROCHURE 'BELEGGEN VOOR EEN BETERE TOEKOMST'

Read more
go to top