3 min read
woman_walking_jogging_forest_mental_health

De financiële sector lanceert opleidingsaanbod Elan+ voor al zijn medewerkers

Dat de financiële sector het mentaal welzijn van zijn medewerkers belangrijk vindt, bewijst het opleidingsprogramma Elan+. Vorig jaar stelden we immers vast dat er nood was aan opleidingen die inspeelden op de onzekerheid ten gevolge van de coronacrisis.

Veel van onze leden engageerden zich al op dit vlak met allerhande e-sessies en newsfeeds en staan hun medewerkers bij met vertrouwenspersonen en preventiediensten. Een aanvulling op sectorniveau kan dit engagement nog sterker maken. Zo kunnen we samen nog meer de focus leggen op de mentale gezondheid van ons allemaal tijdens deze woelige periode.

Een opleiding die vorig jaar haar nut bewezen heeft, wordt dit jaar opnieuw georganiseerd:

Ook zorgen we voor een extra opleiding om bankmedewerkers te begeleiden bij moeilijke gesprekken met klanten met geldzorgen: “Met klanten praten over geldzaken in moeilijke Covid-19-tijden”. Want het is vandaag uiterst belangrijk dat onze medewerkers via de juiste vraagstelling samen zoeken naar een oplossing.

Maar daar blijft het niet bij. Het totale aanbod bestaat uit maar liefst honderd soorten opleidingen over ‘core basics’ als woonkredieten tot ‘hot topics’ als cybersecurity. Ook interactieve workshops die deelnemers wegwijs maken in de wereld van influencing en storytelling maken deel uit van het pakket.

Daarnaast gaat Elan+ ook dit jaar door met de organisatie van Fin Days, een sectorbreed initiatief om de medewerkers voor te bereiden op de uitdagingen van de financiële sector. In vier halve dagen loodsen ervaren coaches onze medewerkers door de volgende onderwerpen:

  • Artificiële intelligentie en de toekomst van de commerciële functie
  • Samenwerken, communiceren en ondernemen in diverse teams
  • Uitdagingen en opportuniteiten voor de financiële sector
  • Technologie en de toekomst van het bankieren

Kortom, een volledig nieuw opleidingsprogramma dat exclusief focust op skills die noodzakelijk zijn voor een geslaagde digitalisering en een optimale klantenservice.

Elan+ is het resultaat van een unieke en waardevolle samenwerking tussen Febelfin Academy en de sociale partners van de banksector en het aantal inschrijvingen gaat er jaar na jaar op vooruit. We hopen dat ook dit jaar vele medewerkers ingaan op het uitgebreide aanbod van Elan+ en haar partners.

Elan+ is gelanceerd op 1 februari 2021.

Ontdek nu wat onze opleidingen voor jouw organisatie kunnen betekenen op www.elanplus.be. Het opleidingsaanbod op deze website wordt verzorgd door Febelfin Academy.

Elan+ geeft bankmedewerkers de kans om:

  • Gratis onbeperkt deel te nemen aan cursussen op afstand
  • Gratis één opleiding per jaar te volgen rond finance, persoonlijke ontwikkeling, digitale competenties, talen of loopbaanbegeleiding
  • Een vergoeding te krijgen voor cursussen buiten de werkuren via sociale promotie.

Om dit te realiseren werkt Elan+ samen met Febelfin Academy.

go to top