4 min read

Heel wat webshops bieden vandaag verschillende betaalmogelijkheden aan. Zo kan jij een methode kiezen waar je je goed bij voelt. Wist je dat je vaak ook gewoon met je debetkaart kan betalen? Of met de betaalapp van je eigen bank? 

advertentiebudget winnen
Online betalen: dat is betalen in alle veiligheid en zoals ik het wil.

5 mogelijkheden om online te betalen:

# 1 Online betalen met je kaart

De meeste webshops aanvaarden kaartbetalingen: zowel kredietkaarten als debetkaarten

# 2 Online betalen via de betaalknop van je bank

Je betaalt je online aankopen eenvoudig via de vertrouwde online omgeving van je eigen bank. Zonder dat je extra gegevens moet invullen.

# 3 Online betalen via een app op je smartphone
 • Net als in de winkel kan je via Payconiq by bancontact makkelijk, snel en veilig online betalen. Je scant de QR-code, selecteert je rekening en je geeft je pincode in. Klaar!
 • Ook via Apple Pay en Google Pay kan je online betalen. Voorlopig worden ze in België enkel ondersteund door BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello bank. Google Pay is beschikbaar voor klanten van KBC, N26, Revolut en Bunq. Ben je klant bij een andere bank? Dan moet je (helaas) nog even geduld hebben.
# 4 Online betalen met Paypal

Paypal is een manier om (internationaal) geld over te maken. En om te betalen in webshops en op veiligingsites zoals eBay. Om Paypal te kunnen gebruiken, moet je wel eerst een Paypal-rekening openen. Bij het afrekenen log je in op je Paypal-rekening om de betaling te bevestigen.

# 5 Online betalen via overschrijving

Tal van webshops aanvaarden ook een klassieke bankoverschrijving als betaalmiddel. Soms moet je dan wat langer op je bestelling wachten. Vaak wordt die pas verstuurd nadat je betaling geregistreerd is. Aanrader: met een instantoverschrijving verlies je geen tijd. Jouw geld staat onmiddellijk op de rekening van de handelaar

Wat gebeurt er als je online betaalt?

 • Zodra je in de webshop klikt op "Betalen" word je automatisch doorgestuurd naar de beveiligde webpagina van de betaalprovider. Die herken je bovenaan in de zoekbalk van je browser aan de "https’"en een slotje in de url (webadres).
 • Afhankelijk van je gekozen betaalmethode zal je je kaartgegevens moeten invullen of een QR-code moeten scannen. Bij een overschrijving word je meteen doorgestuurd naar de bedankpagina van de webshop.
 • Je betaalverzoek wordt door de provider meteen onderzocht en (meestal) goedgekeurd.
 • Je komt daarna automatisch weer terecht op de bedankpagina van de webshop.
 • Je krijgt ook een e-mail met de bevestiging van je bestelling.  

Is online betalen wel veilig?

Online betalen is 100% veilig.  Jouw betalingen worden op verschillende niveaus in het proces bijzonder goed beveiligd. Daarom is het even veilig als met je kaart betalen in een "gewone" winkel.

Wat zijn de voordelen van online betalen met een kredietkaart?

 • Je geld gaat niet meteen van je rekening.
 • Handig voor aankopen in buitenlandse webshops.
 • Heb je een probleem met je aankoop (niet geleverd, product beschadigd aangekomen, fout artikel ontvangen)? Dan kan de kredietkaartmaatschappij je geld terugvorderen bij de verkoper.
 • Aankopen met een kredietkaart zijn vaak verzekerd tegen diefstal, beschadiging en fraude.